CONCEPT / BRANDING / APP DESIGN

Obbligo.

Obbligo.

Het bedenken van een goed idee.

Obbligo is een app waar mensen zich aan kunnen melden om vriendschappen en/of relaties te vinden op een speelse wijze. Op het moment dat de speler Obbligo opent moet deze speler een Obbly (visitekaartje) aanmaken. Wanneer de Obbly aangemaakt is kan de speler kiezen om een match te zoeken. Zodra je een match hebt, kom je samen in Meetpoint.

Meetpoint bestaat uit een vijftal levels. Nadat Meetpoint is afgerond, ontvangen de spelers elkaars Obbly. Deze Obbly wordt in het ObblyBook (contactenlijst) gezet. Op dit moment krijgen de spelers de optie of ze met elkaar in contact willen blijven of dat zij het contact verbreken. Als de spelers met elkaar in contact willen blijven, kunnen zij in de ObblyChat met elkaar blijven communiceren. Dit is Obbligo!

Obbilgo betekent verbintenis en dat is precies waar de app om draait. De verbintenis tussen twee individuen. Daarvoor hebben we een logo ontwikkeld die precies die verbintenis uitstraalt! Namelijk twee individuen die bij elkaar komen op een speelse wijze. Gestoken in een rood jasje, want rood beeld nu eenmaal liefde uit of dit nu vriendschappelijke liefde of romantische liefde is.

Branding Guidelines

Het logo, typografie & kleurenpalet.

Een neutraal lettertype die gebruikt wordt voor de koppen en titels

- Ubuntu Bold

Voor de leesteksten hebben we gekozen voor een simpel serif lettertype

- Yrsa Regular & Bold

Appdesign

Het uiteindelijke resultaat.

Zodra de branding guidelines waren vastgesteld konden we eindelijk beginnen om ons toffe idee om te zetten naar een fantastisch applicatie ontwerp! Dit hebben we uiteraard ook gedaan. Het ontwerp is heel clean en duidelijk. Naast het ontwerpen van het design voor onze app, zijn we ook bezig geweest met het ontwerpen van verschillende marketing uitingen om zo ons concept onder de aandacht te brengen.

Bekijk meer van mijn werk.